YAZANOĞLU GIDA TİC. TARIM İNŞ. TAAH. TUR. LTD. ŞTİ. - Hotel Asistan'da

YAZANOĞLU GIDA TİC. TARIM İNŞ. TAAH. TUR. LTD. ŞTİ.

309
Firma görüntülenme verileri, 22 Şubat 2023'te toplanmaya başlanmıştır.
Yetkili
Mustafa YAZAN / Firma Sahibi
Adres
Manavgat Sanayi Sitesi Ek Bloklar 2031 Soki No: 3, Manavgat / ANTALYA, TR

Pehlivanoğlu Mehmet 1902 yılında Akseki’nin Güneykaya Köyü’nde dünyaya gelmiştir. 28 yaşına geldiğinde yaşadığı bölgede tarımın çağın gerisinde olduğunu fark eden Pehlivanoğlu Mehmet halkı tarıma yöneltmek ve susam üreticiliğini arttırmak adına bir su değirmeni kurarak tahin üretimine başlamıştır. Tahin üreticiliği zamanın imkanları ile üretimin kısıtlı ve bir o kadar da zor olduğundan tercih edilen bir meslek değildi. 1930 yılında bölgedeki ilk tahin üreticisi olan Pehlivanoğlu Mehmet; 1934 Soyadı kanunu ile birlikte YAZAN soyadını alarak bugünkü “Yazanoğlu” markasının ilk adımını atmıştır. 40 yılı aşkın bir süre kendi bölgesinde tahin üretiminde bulunan Mehmet YAZAN köyünde muhtar seçildikten sonra; köy işlerine daha fazla vakit ayırabilmek adına işlerini yetiştirdiği en iyi usta olan oğlu Kadir YAZAN’a devretmiştir.


Kadir YAZAN tahin üretimi konusunda usta olduğu kadar ufku geniş bir ticari kabiliyete sahipti. Babasından almış olduğu bu bayrağı daha ileriye taşımayı hedefleyen Kadir YAZAN daha geniş bir kitleye hitap edebilmek adına işlerini Manavgat’a taşımıştır. 1982 yılına gelindiğinde Yazanoğulları Ltd. Şti.’ni kurarak zamanın en modern susam işleme tesisini halkın hizmetine sunmuştur. Manavgat ve çevresinde kısa sürede uzun yıllar sürecek bir üne kavuşan Yazanoğulları markası bunu Kadir YAZAN’ın; “Kendi yemeyeceğim ürünü başkasına satmam.” ilkesine borçludur.

Tıpkı babası gibi Kadir YAZAN’da iki oğlunu yanında yetiştirmiş ve iki binli yılların hemen başında babasından aldığı bayrağı tertemiz ve büyük bir gururla oğulları Mehmet ve Mustafa YAZAN’a devretmiştir. İki kardeş eşi görülmemiş bir uyum içerisinde kısa sürede kalite ve ticari ahlak ilkelerinden ödün vermeden sektörde önemli bir noktaya ulaşmıştır. Yazanoğulları markasına olan talebin 2007 yılında üretimin çok üzerinde olduğunu gören Mehmet ve Mustafa Yazan Akdeniz Bölgesi’nin en büyük ve en modern tesisini kurmaya karar verdiler. Dededen süregelen kalite, hijyen, sağlık, damak tadı ve müşteri memnuniyeti ilkelerinin sorumluluğunun bilincinde, bu ilkelerden asla taviz vermeden çıkılan bu yolda yenilikçi bir anlayış; yeni tesis, yeni isim ve yeni marka demekti. Bununla birlikte baba mirasına da sırt çevirmek istemeyen Yazan Kardeşler eski marka ve tesisi de yaşatmaya devam ettiler. Bu tesis modernize edilerek tıpkı eskiden olduğu gibi üretimine kendine has ve yeni şirketten bağımsız olarak devam etmektedir. Takvimler 2009 yılını gösterdiğinde Mehmet ve Mustafa YAZAN 2 yıl öncesinde karar verdikleri gibi sektöründe Akdeniz Bölgesi’nin en büyük ve en modern üretim tesisini “YAZANOĞLU Gıda Ticaret Tarım İnşaat Taahhüt Turizm Ltd. Şti.” çatısı altında “Akdeniz’den Dünya’ya Açılan Lezzet Kapısı” Sloganı ile kurdular. Bu tesis 2010 yılında Tarım Bakanlığı tarafından tüm Türkiye de örnek proje olarak nitelendirilmiştir. Bu güne gelindiğinde konusunda uzmanlaşmış, titiz yönetici ve personeliyle “Yazanoğlu” markasını tüm Türkiye de görebilmekteyiz. Ürünlerimizden de anlaşılacağı üzere, dededen toruna kalan miras sadece bir meslek değil; kalite, güven, sağlık, hijyen, istikrar, damak tadı ve müşteri memnuniyetidir. Referanslarımız tüketicilerimizdir.

Önemli Bilgilendirme

İş prensipleri gereği firmalarımızın hafta içi mesai (09.00-17.00) saatleri arasında aranması ve özellikle iletişim konusunda mail adreslerinin kullanılması konusunda hassasiyet gösterilmesini önemle rica ederiz.

Yasal Bilgilendirme

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11’inci maddesi gereğince, sitemizde yayınlanan gerçek kişi bilgilerinin kaldırılması, düzeltilmesi, silinmesi ve/veya imha edilmesi talepleri info@hotelasistan.com mail adresine gönderilecek bir talep maili ile değerlendirilecektir.

Satış Noktası Adı Yetkili Bölgesi Detay

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/u0181324/hotelasistan.com/stfirmalar.php on line 89